Koop de beste percolators van 2021!

Een Italiaanse percolator is het perfecte toestel voor de koffieliefhebber die graag de natuurlijk aroma’s en smaken van koffie wenst te bewaren.

Om deze smaak te bereiken dien je enkel een goede koffiekeuze te maken, evenals de beste percolator te kiezen die bij jouw behoeften en dat van je gezin past. Investeren in een Italiaans percolator hoeft bovendien niet zo duur te zijn. Afhankelijk van je wensen beginnen de prijzen bij zo’n €50. Hieronder vind je een overzicht van de meest populaire modellen per type.

Aluminium percolators

Een goede koffiesmaak wordt steed populairder. Daarom tref je in steeds meer keukens, naast de moderne volautomatische koffiemachines, steeds vaker een aluminium percolator aan. De originele Italiaanse percolators zijn gemaakt van aluminium. Deze percolators hebben dan ook enkele voordelen. De aluminium percolator is goedkoper in aanschaf en kost niet veel meer dan een traditioneel koffiezetapparaat met filtersysteem.

In tegenstelling tot de roestvrijstalen uitvoering is een aluminium percolator ook bijzonder licht.

De reiniging van een aluminium percolator is wel ietwat verschillend. Zo moet dit soort percolator zorgvuldig met de hand gereinigd worden. Schurende of agressieve reinigingsmiddelen mogen namelijk niet gebruikt worden. Als een aluminium percolator voortdurend in de vaatwasser geplaatst wordt, kunnen lelijke donkere vlekken ontstaan die later niet meer te verwijderen zijn. Met de hand wassen met een zachte spons moet daarom de regel zijn en is ook geen probleem als je de aluminium percolator direct na gebruik reinigt.

Percolator voor inductie

Een Italiaanse percolator op inductie is meestal gemaakt van roestvrij staal. Het is belangrijk om te weten welke maat je nodig hebt wanneer je een percolator op inductie aankoopt.  Drink je maar af en toe een espresso? Dan is een 2-kops percolator al meer dan voldoende. Drink je met je gezin wel geregeld een esspressopotje, dans kun je al beginnen nadenken aan 4, 6 o 8-kops percolators.  Zorg er dus voor dat je op voorhand weet hoe vaak je de percolator zult gebruiken.

Naast de grootte speelt ook het ontwerp meestal een beslissende keuze. Maar aangezien design een kwestie van smaak is, ligt die keuze helemaal bij jou. Ontdek hieronder de populairste percolators van de laatste maand en maak zelf je keuze!

Elektrische percolator

Elektrische percolators bieden vele voordelen. Alleen al voor het gebruiksgemak zijn deze percolators hun prijs waard. Je kunt ze namelijk overal gebruiken waar een stopcontact aanwezig is. Ze zijn bovendien iets sneller dan de traditionele Italiaanse percolators.

👉 Let wel op! Door de uitgebreide functionaliteiten zijn elektrische percolators wel duur duurder dan de klassieke espressopotten. Vergelijk eerst de verschillende modellen tot je tot een aankoop overgaat.