Ontdek alle info over Italiaanse percolators en geniet van een heerlijke koffiemoment!

➡️ VERGELIJK MODELLEN EN MERKEN

Bialetti Brikka Elite [REVIEW]

Bialetti is zonder meer dé referentie op de Italiaanse koffiemarkt. Deze Italiaanse percolators zijn de beste keuze voor wie op zoek is naar een overheerlijke koffie die noch aan smaak, noch aan aroma verliest. Voor dit artikel werd de Bialetti Brikka Elite getest, een percolator geschikt voor alle soorten kookplaten, uitgezonderd inductie.

Eerst en vooral onderscheidt de Bialetti Brikka Elite zich met zijn deksel. Deze is namelijk voorzien van een opening die het toelaat het condens te laten ontsnappen, evenals het volledige koffiezetproces in het oog te houden. Een speciale druk-gestuurde klep zorgt er ook nog voor dat je kunt genieten van de intense smaak van romige koffie.

De Bialetti Brikka is uit aluminium gemaakt en verkrijgbaar in verschillende maten. Buiten het deksel verschilt deze koffiepot niet echt van de andere Bialetti percolators.

Bialetti Brikka Elite
Overall
8.9/10
8.9/10
 • Prijs-kwaliteit - 9/10
  9/10
 • Smaak - 9/10
  9/10
 • Snelheid - 9.5/10
  9.5/10
 • Gebruik - 8/10
  8/10

Samenvatting

Het merk Bialetti blijft leider op de Italiaanse koffiemarkt en wint steeds meer aan gewicht door een product van uitstekende kwaliteit aan te bieden. Met de Bialetti Brikka brengt het merk een leuk ogend en praktische percolator op de markt met zijn speciaal ontworpen deksel.

De belangrijkste kenmerken van de Bialetti Brikka Elite

Een van de meest opmerkelijke kenmerken van de Bialetti Brikka Elite is ongetwijfeld de speciaal gepatenteerde klep. Deze klep zorgt er namelijk voor dat de hoeveelheid druk nog beter gestuurd kan worden. Het eindresultaat is een ambachtelijke espresso met een overheerlijke cremalaag erop.

Dankzij het ergonomisch handvat is de percolator zeer éénvoudig te hanteren: hoe warm de percolator ook is, je kunt het handvat vasthouden zonder het risico te lopen je handen te verbranden.

De voor- en nadelen van de Bialetti Brikka Elite

De Bialetti Brikka Elite heeft tal van voordelen. Net als bij elke percolator zijn hier echter ook een aantal nadelen aan verbonden:

 • De mogelijkheid van het toevoegen van een cremalaag zorgt ervoor dat je met de Bialetti Brikka Elite kunt genieten van verschillende soorten koffie
 • De Bialetti Brikka Elite biedt nog steeds een aantrekkelijk design die in zowel oudere als moderne keukens past
 • Deze percolator is zeer éénvoudig in gebruik
 • Het open deksel is een leuke toevoeging om het volledige koffiezetproces te volgen
 • Je hebt de helft minder tijd nodig voor het maken van een Cappuccino of een Latte Machiatto.
 • Het aanbrengen van een cremalaag lukt niet bij alle koffiesoorten
 • Doordat deze percolator uit aluminium vervaardigd is kan hij niet op inductiekookplaten gebruikt worden
 • Aluminium beperkt ook de mogelijkheden bij het schoonmaken van de percolator. Het is dus niet aan te raden om deze koffiepot in de vaatwasser te plaatsen of hem af te wassen met afwasmiddelen
 • De Bialetti Brikka percolators zijn redelijk klein van formaat, dus niet geschikt voor grotere gezinnen.

Hoe een Bialetti percolator gebruiken?


Het basisprincipe van de Bialetti Brikka Elite is gelijkaardig aan de andere modellen van het Italiaans merk. Deze percolator bestaat eveneens uit drie onderdelen: een waterreservoir, een koffiefilter en een koffiereservoir.

Net als bij de Bialetti Moka Express of de Bialetti Venus percolator dien je eerst het waterreservoir te vullen tot aan het veiligheidsventiel. Nadien kun je filter er weer bovenop plaatsen met daarin, uiteraard, wat fijngemalen koffie (middelgrove maling).

Het vervelende aan de Bialetti Brikka is dat het eventjes kan duren vooraleer je deze volledig onder de knie hebt. Je kunt tegen wat moeilijkheden aanlopen betreffende het aanbrengen van de cremalaag. Het is namelijk even zoeken naar de juiste verhouding qua koffie en water en de tijd die je de percolator op de kookplaat moet laten staan.