Ontdek alle info over Italiaanse percolators en geniet van een heerlijke koffiemoment!

➡️ VERGELIJK MODELLEN EN MERKEN

Bialetti Dama percolator [REVIEW]

Als we het hebben over het Italiaanse bedrijf Bialetti hebben we het over een instelling binnen de wereld van de Italiaanse percolator. Het bedrijf verbaast keer op keer met een overheerlijke koffie en een indrukwekkend design. In dit artikel bekeek ik de voornaamste kwaliteiten van de Bialetti Dama percolator.

Het eerste wat mij opviel is dat het merk zijn traditioneel ontwerp (achthoekige vorm) blijft bewaren. Buiten het deksel die iets meer afgerond is, lijkt het uiterlijk dus sterk op de alombekende Bialetti Moka Express.

De voornaamste kenmerken van de Bialetti Dama zijn vooral het kleurenpalet en het kleiner formaat. Deze Italiaanse percolator is namelijk ontworpen om niet meer dan twee of drie bakjes espresso te kunnen klaarmaken.

De Bialetti Dama is vervaardigd uit aluminium. Als je dus op zoek bent naar een percolator die ook geschikt is voor inductie, ga je best op zoek naar een percolator uit RVS, zoals de Bialetti Venus percolator. De Bialetti Dama is zeer éénvoudig in gebruik en beschikt over een siliconen handvat die hittebestendig is.

Bialetti Dama
Overall
9/10
9/10
 • Prijs-kwaliteit - 9/10
  9/10
 • Smaak - 9/10
  9/10
 • Snelheid - 9/10
  9/10
 • Gebruik - 9/10
  9/10

Samenvatting

Bij elk nieuw model wordt bij Bialetti innovatie en creativiteit steeds hoger in het vaandel gedragen… en dit is bij de Bialetti Dama percolator niet anders.

Bialetti Dama: de elegantie van Italiaanse koffie

De Bialetti Dama is in verschillende kleuren verkrijgbaar. Het aanbod is redelijk breed.

👉 Binnen het aanbod aan “Dama” percolators heeft Bialetti een reeks exclusieve kleuren op de markt gebracht onder de naam “Lady Glamor”. De percolators uit deze serie zijn echter enkel verkrijgbaar in een 3-kops formaat.

De belangrijkste kenmerken van de Bialetti Dama

Laten we even de voordelen en kenmerken van de Bialetti Dama op een rijtje zetten:

 • De Bialetti Dama is verkrijgbaar in verschillende kleuren en maten.
 • Ergonomische en hittebestendig handgreep
 • Traditioneel ontwerp
 • Gemaakt in aluminium
 • Deze percolator is niet geschikt voor vaatwassers noch afwasmiddelen
 • De percolator is enkel geschikt voor gas- en keramische kookplaten. De koffiepot mag dus niet op inductiekookplaten verwarmd worden

Hoe een Bialetti percolator gebruiken? Tips & tricks?

 1. Voor een Italiaanse percolator is het van belang de juiste koffiemaling te gebruiken. Een middelgrove maling is ideaal.
 2. Zorg ervoor dat de koffiefilter niet te vol is. Druk de koffie niet in de filter maar strijk de bovenkant glad.
 3. Heb je veel kalk in je leidingwater, kies er dan voor om flessenwater te gebruiken om geen koffiesmaak te verliezen.
 4. Warm de percolator op gemiddelde warmte op en laat, indien mogelijk, het koffiedeksel open tijdens de opwarming.
 5. Haal de percolator van de kookplaat eens je de koffie in het bovenste reservoir ziet stromen (of vanaf het moment dat je dat karakteristiek pruttelend geluid hoort).
 6. Wacht een klein 30 minuten en reinig de percolator. Het is belangrijk dat je de percolator steeds schoonmaakt na gebruik zodoende de levensduur van de afdichtingsring te verlengen. Schroef de twee reservoirs weer vast aan elkaar eens ze droog zijn.