Ontdek alle info over Italiaanse percolators en geniet van een heerlijke koffiemoment!

➡️ VERGELIJK MODELLEN EN MERKEN

Bialetti Easy Timer – elektrische percolator [REVIEW]

Bialetti, BonVivo, Delonghi,… vandaag produceren heel wat Italiaanse en Franse merken percolators. Deze koffiepotten worden door koffieliefhebbers namelijk heel sterk geapprecieer.

Sinds zijn ontstaan in de jaren ’30 blijft Bialetti het referentiepunt op het gebied van Italiaanse espressomakers. Ik kon zodanig ook moeilijk naast hun aanbod aan elektrische percolators kijken. In dit artikel bekeek ik dan ook de Bialetti Easy Timer elektrische percolator even van dichterbij.

Waarom kiezen voor de Bialetti Easy Timer percolator?

In tegenstelling tot de traditionele Italiaanse percolator waar, bij aankoop, vooral rekening gehouden wordt met het design, moet je bij de aanschaf van een elektrische percolator vooral rekening houden met het vermogen en de stevigheid van de koffiepot. Om de beste espresso te krijgen is zodoende een minimaal vermogen van 300 Watt vereist. Met de Bialetti Easy Timer elektrische percolator zit je alvast goed. Deze percolator heeft een minimum vermogen van 350 Watt en zal dus menig koffie- en espressoliefhebbers bekoren.

De Bialetti Easy Timer heeft zowat dezelfde uitstraling als de traditionele percolator, die zeer herkenbaar is aan zijn achthoekige vormgeving.. Het grootste verschil van deze percolator ligt in de opwarmmethode. De koffiepot dient namelijk niet op een kookplaat opgewarmd te worden, maar gebeurt elektrisch via een warmhoudplaat.

Bialetti Easy Timer elektrische percolator
Overall
9.2/10
9.2/10
 • Prijs-kwaliteit - 8.5/10
  8.5/10
 • Smaak - 9.5/10
  9.5/10
 • snelheid - 9.8/10
  9.8/10
 • Gebruik - 9/10
  9/10

Samenvatting

Met deze elektrische variant van Bialetti hoef je je bovendien geen zorgen meer te maken of de percolator wel of niet geschikt is voor alle soorten warmtebronnen. Na het testen realiseerde ik me trouwens ook dat de koffiepot zeer snel opwarmt, wat geweldig is als je ‘s morgens haast hebt. Als grote liefhebber van Italiaanse percolators beveel ik de Bialetti Easy Timer dus ten zeerste aan.

Hoe gebruik je de Bialetti Easy Timer?

Laten we nu overgaan tot het gebruik van de Bialetti Easy Timer, dat eerlijk gezegd niet ingewikkelder is dan welk andere percolator dan ook. Net als alle Italiaanse koffiepotten bestaat deze percolator ook uit drie onderdelen: het waterreservoir, de koffiepot en het koffiereservoir.

Eerst en vooral dien je de drie onderdelen los van elkaar te schroeven. Vul vervolgens het onderste gedeelte (het waterreservoir) met warm water. Vul deze niet tot aan de rand. Stop ter hoogte van het veiligheidsventiel.

Plaats vervolgens de filter bovenop het reservoir en vul deze met fijn-, en liefst, versgemalen koffie. Schroef tenslotte het bovenste gedeelte weer vast aan het waterreservoir. Kinderspel!

De Bialetti Easy Timer heeft een warmtehoudfunctie van zo’n 30 minuten. Vergeet je de stekker uit het stopcontact te halen, maak je dan geen zorgen. De percolator zal zichzelf uitschakelen.

Mijn ervaring met deze elektrische percolator

Het elektrisch model van deze Italiaanse percolator zal alle koffieliefhebbers verleiden. Het tijdloos design van deze koffiepot zorgt ervoor dat deze zijn plaats heeft in elke keuken. Net als bij een traditionele percolator kun je ook de verschillende onderdelen éénvoudig van elkaar losmaken én schoonmaken. Let erop dat je hiervoor geen afwasmiddelen gebruikt en dat je de percolator ook niet in de vaatwasser afwast.

De Bialetti Easy Timer is éénvoudig aan te kopen via Bol.com en heeft een garantie van 2 jaar. Het besproken model heeft een capaciteit van 6 kopjes koffie, maar je kunt éénvoudig andere maten vinden die meer aansluiten bij jouw noden en die van jouw gezin.

Bialetti Easy Time - Elektrisch - 6 kops
Bialetti Easy Timer

 • Breedte x hoogte: 25,3 x 39,5 cm
 • Vermogen: 365W
 • Materiaal behuizing: Aluminium
Kopen op bol.com >>