Ontdek alle info over Italiaanse percolators en geniet van een heerlijke koffiemoment!

➡️ VERGELIJK MODELLEN EN MERKEN

Bialetti Moka Express- 9-kops [REVIEW]

Bialetti is al jaar en dag een vaste waarde bij de koffieliefhebbers. Sinds de opkomst van zijn eerste Moka koffiepot heeft het Italiaans merk niet meer stilgestaan.

De percolators zijn doorheen de jaren blijven evolueren en het aanbod is alsmaar groter geworden. Voor dit artikel werd de Moka Express – 9-kops – getest, Bialetti’s koning der percolators.

Traditionele koffie in een tijdloos design

Al ben je geen grote koffiedrinker, je bent zeker al eens een percolator van Bialetti tegen het lijf gelopen. Wat deze koffiepotten zo uitzonderlijk maakt is zonder meer hun achthoekige vorm die je van mijlenver al kunt herkennen.

👉 Ontdek de beste prijs voor de Bialetti Moka Express op bol.com

Authentiek betekent echter niet ouderwets. Helemaal niet zelfs! Het design van de Bialetti Moka Express blijft tijdloos en past zich moeiteloos aan de stijl van elke keuken, dat deze nu klassiek of modern is.

Bialetti Moka Express
Overall
9.5/10
9.5/10
 • Prijs-kwaliteit - 9.5/10
  9.5/10
 • Smaak - 9.5/10
  9.5/10
 • Snelheid - 9.5/10
  9.5/10
 • Gebruik - 9.5/10
  9.5/10

Beoordeling

De Italiaanse percolator Bialetti Moka Express – 9-kops – is één van de meest authentieke koffiepotten die ik al tegenkwam. Deze volledig is volledig in aluminium vervaardigd en is heel stevig en duurzaam. Het handvat is hittebestendig en zeer makkelijk in gebruik. Het grootste minpunt van deze percolator is echter dat deze niet geschikt is voor inductiekookplaten. Maar de prijs-kwaliteitsverhouding van deze percolator is zo aantrekkelijk dat dit minpuntje snel van de baan geveegd kan worden.

De Bialetti Moka Express: een 100-jarig succes!

Bialetti Moka ExpressIn de zoektocht naar een Italiaanse percolators hoor je meer dan eens over de bijzondere eigenschappen die de Bialetti Moka percolator te bieden heeft.

Alfonso Bialetti had in 1933 niet zo’n succes verwacht toen hij de Moka Express, zijn allereerste percolator, ontwierp. De Bialetti Moka percolator zorgde echter voor een revolutie binnen de Italiaanse maatschappij want iedereen kon nu voor het eerst zijn eigen koffie maken voor hij de deur uitging. Dat het Italiaans merk vandaag de dag wereldwijd naamsbekendheid verworven heeft is dus niet vreemd.

Het bedrijf is blijven groeien met de huidige technologieën. Het zorgde er zo voor om in 2014 de Moka percolator op de markt te brengen die ook geschikt was voor inductiekookplaten. Met een beschikbaar aanbod van ongeveer 300 producten blijft Bialetti oog hebben voor detailen innovatie om zowel de jongste als meer ervaren koffiedrinker te kunnen bekoren.

De belangrijkse kenmerken van de Bialetti Moka Express

Het gebruik van de Bialetti Moka Express is echt heel éénnvoudig en wordt vergemakkelijkt met de handleiding die bij de percolator meegeleverd wordt. Ik raad je om een koffiesoort met een middelgrove maling nemen, zodoende een optimale koffiesmaak te behouden.

Wat betreft de inhoud van de Bialetti Moka Express dien je er rekening mee te houden dat 9 espressokopjes Italiaanse koffie gelijk staan aan ongeveer 3 normale koffietassen.

Bialetti Moka Express

 • Lengte x Breedte: 13 x 18 cm
 • Diameter: 18 cm
 • Gewicht: 1 kg

Hoe gebruik je de Bialetti Moka Express?

Deze percolator kan, buiten inductie, op alle soorten kookplaten gebruikt worden. De reden dat inductie niet geschikt is voor deze percolator is te wijten aan het aluminium materiaal.

De achthoekige vorm zorgt ervoor dat je makkelijk grip hebt op de koffiepot en je dus het bovenste gedeelte (koffiereservoir) éénvoudig kan losschroeven van het waterreservoir. Bij bepaalde percolators is het namelijk zo dat het koffiereservoir volledig afgerond is. Je wint in dat geval misschien wel aan elegantie, maar verliest aan efficiëntie.

Eens het koffiereservoir losgeschroefd is van het waterreservoir kan je deze laatste vullen met, bij voorkeur, heet water. Net als bij elke Italiaanse percolator mag je het reservoir enkel vullen tot juist onder het veiligheidsventiel.

Vervolgens kan je de koffiefilter vullen met fijngemalen koffie en deze op het waterreservoir plaatsen. Het koffiereservoir moet dan weer op het waterreservoir vastgeschroefd worden. Plaats tenslotte de koffiepot op de kookplaat.

Als je tijdens de opwarming van de percolator het bovenste klepje open laat staan zul je eerst waterdamp uit het holle buisje tevoorschijn zien komen. De percolator zal dan stilletjes beginnen pruttelen en de koffie zal geleidelijk aan in het koffiereservoir stromen.

Waarom zou je dus kiezen voor automatische of high-tech koffiezetapparaten als je Italiaanse percolators hebt die zich onderscheiden door hun eenvoud, design, voordelige prijs en uitstekende koffie?
Tip: laat het water niet te lang koken. Als het water te lang kookt en de percolator overhit raakt, dan verbrand je je koffie en zal je aan smaak en aroma verliezen. Eens je merkt dat de koffie oranje begint te kleuren is het tijd om de percolator van het vuur te halen.

Ontdek de verschillende modellen