Ontdek alle info over Italiaanse percolators en geniet van een heerlijke koffiemoment!

➡️ VERGELIJK MODELLEN EN MERKEN

Bialetti Pressofiltro [REVIEW]

Het Italiaans merk Bialetti staat erom bekend om producten aan te leveren van zeer goed kwaliteit en met een tijdloos design. Toen we de Bialetti Pressofiltro onder ogen zagen kregen we wel wat argwaan. Deze argwaan veranderde echter al snel in een aangename verrassing.

Heb je zelf ook twijfels over deze percolator? Dan stel ik je meteen gerust! De Bialetti Pressofiltro is een model dat gemaakt is van boriumsilicaatglas, dit om een optimale duurzaamheid te kunnen garanderen. Deze Italiaanse percolator is bovendien verkrijgbaar in verschillende maten.

De Bialetti Pressofiltro is met de grootste zorg vervaardigd. Het design oogt mooi en modern. Bovendien onderscheidt het zich van het overige aanbod van Bialetti, die gewoonlijk uit aluminium of roestvrij staal gemaakt zijn. Tenslotte is, naast koffie, deze percolator ook geschikt voor het bereiden van kruidenthee.

Het enigste minpunt van de Bialetti Pressofiltro is dat er geen maatverdeling aanwezig is. Hierdoor kun je niet aflezen hoeveel kopjes koffie je aan het klaarmaken bent.

Hoe gebruik je de Bialetti Pressofiltro

Bialetti Pressofiltro
Overall
9.4/10
9.4/10
 • Prijs-kwaliteit - 9.5/10
  9.5/10
 • Smaak - 9.8/10
  9.8/10
 • Snelheid - 8.5/10
  8.5/10
 • Gebruik - 9.8/10
  9.8/10

Samenvatting

Hoewel ik niet onmiddellijk kon zeggen dat dit type percolator mijn voorkeur droeg was ik aangenaam verrast door wat deze Italiaanse percolator mij te bieden had. Ik heb trouwens zelf deze percolator aangekocht. Zo kan ik nu variëren in de bereidingswijze van mijn koffie.

In tegenstelling tot de meeste percolators van Bialetti dient deze percolator niet op een warmtebron geplaatst te worden. Je hoeft enkel heet water te mengen met fijngemalen koffie, dit door elkaar te roeren en je koffie is klaar. Hieronder vind je een klein stappenplan terug:

 1. Je verwijdert het deksel met de drukknop
 2. Vervolgens vul je de gemalen koffie in de kan
 3. Je schenkt heet water in de kan
 4. Je mengt het geheel even door. Na ongeveer vier minuten is de koffie klaar. Je hoeft dan enkel nog op de platte zeef te drukken om het koffiedik naar de bodem te drukken.

De hoeveelheid koffie die je toevoegt zal afhankelijk zijn van het aantal kopjes die je wenst. Bij deze percolator kan dit echter een probleem vormen aangezien er nergens aangeduid staat voor hoeveel kopjes je koffie aan het klaarmaken bent. Je zal dus het water kopje voor kopje moeten inschenken om er zeker van te zijn dat je de juiste hoeveelheid koffie aan het bereiden bent.

Conclusie

Zoals eerder vermeld is deze percolator in verschillende maten te verkrijgen. Er is dus voor ieders wat wils.

Wat de kwaliteit van de koffie betreft hoef je je geen zorgen te maken. Dit systeem heeft geen enkel invloed op de smaak. Het is vooral belangrijk dat het deksel met drukknop zijn werk naar behoren doet en dat het koffiedik naar de bodem gedrukt kan worden eens de koffie gereed is.

En het onderhoud? Deze percolators mogen in de vaatwasser afgewassen worden… of toch de koffiekan. De onderdelen die niet van glas zijn was je beter af met de hand. Dit zijn namelijk de gevoeligste onderdelen. We vonden op de site van Bialetti trouwens nergens vervangende onderdelen voor deze percolator terug. Best is dus dat je er goed zorg voor draagt en de koffiekan na gebruik steeds veilig opbergt.