Ontdek alle info over Italiaanse percolators en geniet van een heerlijke koffiemoment!

➡️ VERGELIJK MODELLEN EN MERKEN

Bialetti Venus percolator [REVIEW]

Bialetti Venus percolatorMoet ik Bialetti nog voorstellen? Sinds zijn ontstaan in de jaren ’30 is dit bedrijf een vaste waarde in de productie van Italiaanse percolators geworden. Het merk onderscheidt zich voornamelijk met zijn Moka percolators. Wat deze percolators zo uitzonderlijk en herkenbaar maakt is ondere andere de achthoekige vorm die ervoor zorgt dat je makkelijk grip kunt krijgen op de koffiepot.

Innovatie en creativiteit zijn de twee kernkwaliteiten van Bialetti. Doorheen de jaren zijn ze dus ook blijven zoeken naar nieuwe modellen en designs. In deze zoektocht zijn ze uiteindelijk tot het ontwerp van de Bialetti Venus geraakt. Wat deze koffiepot vooral onderscheidt van de andere modellen is zonder twijfel zijn design.

Bialetti: het Italiaans succesverhaal

Bialetti is een Italiaans bedrijf en merk dat sinds de jaren ’30 vbekend staat om zijn Moka Express percolators. Innovatief en altijd bezorgd om kwaliteit biedt het merk het Venus-gamma al geruime tijd aan. Dit model kan gezien worden als een herziene versie van de Moka Express, met vergelijkbare functionaliteiten, maar met een elegantere en modernere uitstraling.

De producten van het bedrijf hebben zich namelijk altijd kunnen onderscheiden van die van de concurrentie op het gebied van stijl, functionaliteit en vooral duurzaamheid. Bekend als de koning van de Italiaanse percolator, Bialetti of “de kleine man met de snor” is vandaag de dag op het hoogtepunt van zijn succes.

Bialetti Venus Percolator
Overall
9/10
9/10
 • Prijs-kwaliteit - 9.5/10
  9.5/10
 • Smaak - 9.5/10
  9.5/10
 • Snelheid - 9/10
  9/10
 • Gebruik - 8/10
  8/10

Beoordeling

Met de Venus percolator verrast Bialetti ons opnieuw door een ergonomische koffiepot te ontwerpen met een verfijnd design. Deze percolator is volledig vervaardigd uit roestvrij staal en kan op elk type kookplaat gebruikt worden, inclusief inductie. Het extra pluspuntje? De Bialetti Venus percolator mag in de vaatwasser afgewassen worden.

Design, design, design

Een van de sterke punten van de Bialetti Venus percolator is dat deze percolator voor elk type van warmtebron geschikt is, inclusief inductie.

De Bialetti Venus percolator maakt onmiddellijk een goede indruk. Deze RVS percolator heeft een zeer verfijnd en elegant ontwerp. Het handvat is zwart van kleur en de vorm ervan is eveneens bewerkt om het object meer charme te geven. Dit handvat is uiteraard hittebestendig zodat het veilig gebruikt kan worden.

In termen van smaak is er aan deze koffiepot niets te verwijten. Vaak is de smaak van de koffie zelfs iets te sterk, maar verre van bitter als de gebruiksaanwijzing wordt gevolgd.

✅ Ontdek de beste prijs voor de Bialetti Venus percolator op bol.com

Hoe de Bialetti Venus percolator gebruiken?


Zoals ik eerder al vermeld heb is de Italiaanse percolator Bialetti Venus geschikt voor alle soorten kookplaten, inclusief inductie.

De achthoekige vormgeving van het Moka model is bij de Bialetti Venus echter zoek geraakt. Het Italiaanse merk besloot om naar een afgerond design te streven die heel wat wint aan elegantie. Jammer genoeg is door dit design het koffiereservoir moeilijker los te koppelen van het waterreservoir, en verlies je dus ook aan efficiëntie.

Aan de werking van de percolator is daarentegen niet veranderd. Je vult het waterreservoir tot aan het veiligheidsventiel, vult vervolgens de koffiefilter met fijngemalen koffie en schroef het koffiereservoir weer vast aan het waterreservoir. Eens je de percolator hoort pruttelen zal je koffie in het koffiereservoir zien stromen. Eens het koffiereservoir zo goed als gevuld is haal je de percolator van het vuur en kun je genieten van een heerlijke espresso.

Hoe onderhoud je de Bialetti Venus percolator?

Voor het onderhoud van de Bialetti Venus percolator is er geen bijzondere aanbeveling. Leuk is dat deze percolator vaatwasserbestendig is. Het is echter nog steeds noodzakelijk dat alle onderdelen verwijderd worden. Heb je geen vaatwasser, maak je dan zeker geen zorgen. De Bialetti Venus percolator kan perfect met de hand gereinigd worden.

Een reiniging na elk gebruik is ook aan te raden, vooral het filter en de afdichtingsrubber. Dit niet alleen om de levensduur van de percolator te verlengen, maar ook om de smaakkwaliteit van de volgende koffiedrankjes te behouden. Als op enig moment één van de onderdelen van de percolator beschadigd zou geraken, zoals het veiligheidsventiel, wees dan gerust. Je kan zonder enig probleem vervangend onderdelen op de markt vinden.

De voor- en nadelen van de Bialetti Venus percolator op een rijtje

De voordelen

 • Onderhoudsvriendelijk
 • Authentiek en tijdloos ontwerp
 • Stevig materiaal
 • Uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding

De nadelen

 • Het afgerond design zorgt ervoor dat je minder grip hebt op de koffiepot
 • Deze koffiepot is niet gemaakt voor de grote koffiedrinker. Je kan er, afhankelijk van de grootte van de percolator, maximum 6 à 9 kopjes Italiaanse koffie mee drinken.
Bialetti Venus Espressomaker - 6 kops

 • Lengte x Breedte: 13,6 x 13,6 cm
 • Diameter: 10,6 cm
 • Gewicht: 0,8 kg
Kopen op bol.com >>