Ontdek alle info over Italiaanse percolators en geniet van een heerlijke koffiemoment!

➡️ VERGELIJK MODELLEN EN MERKEN

Cloer 5928 elektrische percolator [REVIEW]

Met de groeiende populariteit van Italiaanse percolators proberen heel wat verschillende merken hun eigen model op de markt te brengen. Ik denk dan bijvoorbeeld aan Delonghi, Cilio,… of Cloer. Dit Duitse merk ontwierp slechts één Italiaanse koffiepot, maar deze was onmiddellijk een schot in de roos. Het zou dan ook aan mijn plicht ontbreken als ik deze percolator niet nader zou toelichten.

De eigenschappen van de Cloer 5928 percolator

Cloer 5928 elektrische percolatorEerst en vooral dient benadrukt te worden dat de Cloer 5928 een elektrische percolator is. Wie dus liever zijn koffiepot opwarmt op een gas of elektrisch fornuis, zal meer tevredenheid vinden in een inductie of aluminium percolator van Bialetti.

Wat onmiddellijk opvalt aan deze percolator is het “gedurfd” design. Toegegeven, ik loop er niet zo zot van. In een modern interieur zal deze zeker niet misstaan, maar voor traditionele landelijke interieurs raad ik je meer aan te opteren voor de Bialetti Easy Timer.

Alles hangt echter af van wat bij jou het meest primeert: design of functionaliteit. Want qua functionaliteit dient deze percolator zeker niet onder te doen voor de elektrische Bialetti koffiepotten.
Het gebruik van deze (Duitse) percolator is gelijkaardig aan de modellen die we al kennen van bij Bialetti. Je dient namelijk gewoon de bovenkant van de percolator los te draaien van de basis en de filter met koffie te vullen.

De Cloer 5928 is geschikt voor 6 kopjes koffie. Een leuke toevoeging van het merk is het meegeleverde klein filtertje. Met dit klein filtertje kan je maximaal 3 kopjes koffie zetten. Ideaal voor kleinere gezinnen dus.

Valt er iets te verwijten aan deze koffiepot? Eigenlijk niet, behalve dan de iets hogere kostprijs. Maar voor een elektrische percolator valt deze prijs uiteindelijk nog heel goed mee.

Cloer 5928 elektrische percolator
Overall
9.2/10
9.2/10
 • Prijs-kwaliteit - 8.5/10
  8.5/10
 • Smaak - 9.8/10
  9.8/10
 • Snelheid - 9/10
  9/10
 • Gebruik - 9.5/10
  9.5/10

Beoordeling

Eenvoudig te gebruiken en schoon te maken, goed prijs-kwaliteitsverhouding, twee handige koffiefiltertjes en een design die perfect geschikt is voor een modern interieur…. deze koffiepot heeft alles om de koffieliefhebber te bekoren.

Wie is cloer?

Al meer dan 100 jaar is het merk Cloer gespecialiseerd in het ontwerpen en vervaardigen van keukengerei. Opgericht in 1898, begon dit familiebedrijf met de productie van huishoudapparaten en breidde daarna uit. Cloer verspreidt ondertussen zijn producten wereldwijd.Hun producten zijn ontwikkeld vanuit innovatieve ideeën. Functionaliteit, ergonomie en kwaliteit kenmerken hun assortiment.

Hoe gebruik je de Cloer 5928 percolator?

Welke merk je ook aankoopt, de gebruiksaanwijzing van elke Italiaanse percolator is gelijkaardig. Dit is bij de Cloer 5928 dus ook niet anders.

 • Je schroeft het bovenste deel van de percolator los van de onderkant;
 • Je vult het onderste (water)reservoir met 150 of 300 ml water;
 • Je vult één van de twee koffiefilters (afhankelijk van het aantal kopjes die je wenst te zetten) met koffie met een middelgrove maling.
 • Draai tenslotte het bovenste deel weer vast aan de onderkant totdat de twee zichtbare merktekens elkaar raken. Schakel tenslotte nog het toestel in.

Een handig extraatje van de Cloer 5928 zijn de twee meegeleverde filters, nl. ééntje voor 3 kopjes koffie en eentje voor 6 kopjes. Wil je de kleine filter gebruiken, dan hoef deze gewoon in de grote filter te laten zakken en klaar is kees!

Wanneer je het toestel inschakelt, duidt een controlelampje aan dat het toestel in werking treedt. Binnen de 5 à 6 minuten is je heerlijke Italiaanse espresso klaar. Eens de espresso klaar is schakelt het toestel bovendien automatisch uit, zodat je niet hoeft te vrezen dat deze zou blijven koken.

Conclusie

De redenen om deze elektrische percolator aan te raden zijn veelzijdig. Automatische uitschakeling, maximale temperatuurregeling,… Maar wat benadrukt mag worden, en misschien wel de reden moet zijn om deze percolator te kopen, zijn de twee filtertjes die je toelaten om de hoeveelheid koffie te halveren of te verdubbelen. Een percolator perfect geschikt voor zowel grote als kleine gezinnen.

Eenvoudig te gebruiken, het koffiereservoir is ook eenvoudig schoon te maken. De percolator mag echter niet in de vaatwasser afgewassen worden.