Ontdek alle info over Italiaanse percolators en geniet van een heerlijke koffiemoment!

➡️ VERGELIJK MODELLEN EN MERKEN

Inductie percolators: dit zijn de 4 beste modellen!

Elke koffieliefhebber kent de Italiaanse percolator. Deze zag voor het eerst het daglicht in Italië in 1933 dankzij de Italiaanse uitvinder Alfonso Bialetti. Vandaag de dag wordt de Italiaanse percolator over de hele wereld gebruikt. Deze kleine koffiepotten blijven een groot succes en blijven zich ontwikkelen om te voldoen aan de behoeften van steeds meer koffiegebruikers. We onderscheiden zodoende steeds meer soorten Italiaanse percolators, waaronder de inductie percolator.

Wat de onderscheidt een percolator op inductie van de andere modellen? Zoals zijn naam het zelf al vermeldt, ik gebruik vandaag de dag enkel en alleen nog dit type mokkapot. De voordelen van dit type percolator, de richtprijzen komen uitgebreid aan bod in dit artikel. Bovendien heb ik mijn top 5 aan percolators voor inductie opgelijst zodat je aan het einde van de rit zelf je keuze kunt maken.

Hoeveel kost een percolator op inductie?

ModelRichtprijs
Bialetti KittyTussen €40 en €60
Bialetti VenusTussen €30 en €50
Bialetti BrikkaTussen €45 en €50
Bialetti MusaTussen €40 en €60

Het prijsverschil van deze percolators is niet enkel te wijten aan het model. Je dient er ook rekening mee te houden dat de prijs afhankelijk is van de capaciteit van de koffiepot.

Een Italiaanse percolator op inductie begint echter aan een zeer lage prijsklasse. Een basismodel kost ongeveer € 30. Je moet er echter rekening mee houden dat de prijzen kunnen variëren afhankelijk van de extra functies(bijvoorbeeld een extra créma-functie) en het model. De iets hogere kwaliteit modellen kunnen tot € 70 kosten.

Vergelijk de prijzen

Waar kan ik mijn Italiaanse inductie percolator vinden?

Italiaanse inductie percolators zijn vandaag de dag overal op het internet te vinden. Op bol.com vind je een groot aanbod terug zodoende de beste keuze te maken die aansluit bij jouw wensen.

De voordelen van een percolator op inductie

De voordelen van een percolator vallen nauwelijks nog te benoemen. Je geniet namelijk van een volwaardige koffie met zeer rijke aroma’s. Dit is met een inductie percolator niet anders. Integendeel zelf! De voordelen zijn nog talrijker.

De Italiaanse inductie percolator is een model dat eveneens uit drie hoofdonderdelen bestaat: het waterreservoir, de koffiefilter en het koffiereservoir.

 • Italiaanse percolators op inductie zijn zeer zuinig en vooral zeer praktisch. Het duurt maar een paar minuten om een goede en lekkere koffie te maken. Het enige wat je hoeft te doen is water in het waterreservoir te gieten en vervolgens vers- en fijngemalen koffie in de koffiefilter toe te voegen. Lees hier hoe je in 4 simpele stappen een percolator moet gebruiken >>.
 • Wat een percolator op inductie zo bijzonder maakt is, zoals zijn naam het zelf al zegt, deze ook voor inductiekookplaten geschikt is. Gewoonlijk kunnen enkel percolators in RVS (roestvrij staal) op een inductiekookplaat geplaatst worden.

Italiaanse percolators op inductie: dé 5 beste modellen

Hoewel er heel wat merken zijn die vandaag percolators aanbieden blijft het Italiaans merk Bialetti een vaste waarde op de koffiemarkt. Hieronder worden drie modellen besproken die o,ze voorkeur dragen

Bialetti Moka Express – Inductie

Bialetti Moka percolator inductieVeel van de Bialetti mokkapotten zijn gemaakt uit aluminium en niet geschikt voor inductiekookplaten. Gelukkig is het voor dit model anders. Bialetti heeft namelijk het briljant idee gehad om deze koffiepot uit te rusten met een stalen reservoir.  Voor wie het gamma aan Bialetti percolators nog niet zo goed kent, is de Moka Express zonder twijfel een vaste waarde.

Bialetti bevestigt met deze koffiepot eens te meer zijn leiderschap op de markt. Koffiezetten is nog steeds kinderspel en je blijft de aroma’s behouden van een heerlijke, sterke koffie. De zachte en ergonomische siliconen handgreep zorgt ervoor dat de koffiepot éénvoudig te hanteren is, zonder het risico te lopen je handen te verbranden. Deze mokkapot op inductie is ook zeer éénvoudig te reinigen en geschikt voor 3 kopjes Italiaanse koffie.

Als afsluiter zou ik ook de aandacht willen laten vestigen op het aantrekkelijk design en de aantrekkelijk prijs-kwaliteitsverhouding van deze mokkapot inductie.

✅ Ontdek de beste prijs op bol.com

Bialetti Venus percolator

Percolator inductie: Bialetti Venus PercolatorDe roestvrijstalen percolator van Bialetti overtuigt veel koffieliefhebbers met zijn uitstekende prijs-kwaliteitverhouding en zijn aantrekkelijk design. Het is gemaakt van roestvrij staal en is geschikt voor alle kookoppervlakken.

Het hittebestendige handvat van de espressomachine blijft bij hoge temperaturen bestand. De espressomachine is ook vaatwasmachinebestendig en eenvoudig te reinigen. Het heeft een redelijk grote capaciteit, perfect voor ongeveer 6 kopjes espresso.

De Bialetti Venus percolator is één van de zeldzame modellen van het merk waarvan het koffiereservoir niet achthoekig is. Het ontwerp van deze koffiepot oogt bijzonder modern. Doordat het koffiereservoir niet achthoekig is, heb je er soms echter minder goed grip op.

✅ Ontdek de beste prijs op bol.com

Bialetti Musa inductie percolator

Percolator inductie: Bialetti Musa PercolatorMet de Bialetti Musa percolator van roestvrij staal geniet van je een capaciteit van 230ml, goed voor 6 kopjes Italiaanse koffie worden bereid. Het is ideaal voor alle soorten fornuizen en kan gemakkelijk in de vaatwasmachine worden gezet.

De Bialetti Musa Nuova percolator heeft ook een gepatenteerd veiligheidsventiel en een ergonomische handgreep. Het roestvrij staal heeft een glanzende afwerking, wat de espressomachine een zeer aantrekkelijk ontwerp geeft.

✅ Ontdek de beste prijs op bol.com

BonVivo Intenca percolator

De BonVivo Italiaanse percolator is gemaakt van hoogwaardig roestvrij staal. Door zijn chroomlook heeft de percolator een edele vormgeving, waardoor hij geschikt is voor elke keuken. Met de Intenca percolator kunnen tot 6 kopjes Italiaanse koffie worden bereid op alle soorten fornuizen.

De koffiepot is bijzonder hittebestendig en vooral het handvat van de pot is bestand tegen hoge temperaturen. Gebruikers waarderen de speciale schenkvorm zeer, omdat de koffie zonder problemen en zonder druppelen kan worden uitgeschonken.

Bodum Chambord cafetière

Bodum Chambord CafetièreItaliaanse inductiepercolators zijn niet alleen verkrijgbaar bij Bialetti. Bij Bodum vindt je bijvoorbeeld de prachtige “Chambord” cafetière. Het ontwerp is zeer aantrekkelijk en dit mede dankzij zijn satijn-chrome afwerking.

Let er wel op dat deze percolators gewoonlijk iets groter van formaat zijn. Bij een koffiepot met een capaciteit van 8 kopjes koffie dien je er vooraf dus wel over na te denken waar je deze inductie koffiepot zult opbergen. Niettemin geniet je nog steeds van een kwaliteitsvolle en aromarijke koffiepot.

✅ Ontdek de beste prijs op bol.com

Welk model van inductiepercolator moet je kiezen?

Een Italiaanse percolator wordt bijna dagelijks gebruikt. Afgezien van de prijs, die meestal binnen ieders budget ligt, is het essentieel om een model te kiezen die aan jouw behoeften voldoet. In het geval van een percolator op inductie staan een bepaald aantal factoren zoals inhoud en design voorop.

 1. Capaciteit: kies je Italiaanse inductie percolator onder meer op basis van zijn capaciteit. Hoeveel mensen drinken er bij jou thuis koffie? Het is ook belangrijk om te weten dat voor Italiaanse merken de hoeveelheid van een kopje koffie redelijk klein is.
 2. Aluminium of roestvrij staal: met deze factor dien je nauwlettend te zijn. Aluminium is namelijk niet geschikt voor inductie. Roestvrijstalen percolators werken meestal op alle soorten warmtebronnen, dat het nu een open vuur, een gasbrander of een inductiekookplaat is. 
 3. Handgreep en deksel: verbrande vingers zijn niet ongewoon als je de percolator voor het eerst uitprobeert.  Handgrepen van kunststof stoten de warmte af, maar kunnen bij onzorgvuldig gebruik ook smelten. Transparante dekselgrepen van glas zijn niet onderhevig aan deze nadelen en stellen iedereen in staat om de voortgang van de koffiebereiding te zien.
 4. Fijnheid van de koffiefilter: de fijnheid en capaciteit van de filter bepaalt niet alleen de duur van de bereiding, maar ook de smaak. 
 5. Het design: wat betreft het ontwerp is het belangrijk om ervoor te zorgen dat het schoon oogt wanneer er mensen bij jou op bezoek komen. Wees gerust, het zal niet moeilijk zijn om een inductie percolator te vinden die bij je noden en behoeften zal aansluiten.

Hoe gebruik je een koffie percolator op inductie?

Het gebruiken van een percolator op inductie is gelijkaardig aan elk andere Italiaanse koffiepot. Volg onderstaande stappen om je Italiaanse inductie percolator efficiënt te gebruiken:

 1. Schroef het waterreservoir los van de koffiepot. Vul het reservoir tot aan het niveau van het veiligheidsventiel. Niet hoger dus!
 2. Neem nu de koffiefilter bij de hand en vul deze met fijngemalen koffie. Strijk de koffie goed over de filter.
 3. Plaats vervolgens de koffiefilter terug op het waterreservoir.
 4. Neem nu het bovenste gedeelte van de koffiepot ook weer bij de hand en schroef deze vast aan het onderste gedeelte van de koffiepot. Zorg ervoor dat beide gedeelte goed aan elkaar vastgeschroefd zijn.
 5. Plaats de inductie percolator op de kookplaat zodoende de koffiepot te verwarmen.
 6. Eens je de inductie percolator hoort borrelen, mag je deze onmiddellijk van de kookplaat verwijderen. Je bent klaar om te genieten van een heerlijke koffie.

Inductie percolator: veelgestelde vragen

Verandert de Italiaanse inductie percolator de smaak van de koffie?

De smaak van koffie gemaakt met een Italiaanse percolator op inductie blijft hetzelfde als bij de traditionele Moka Express. Je dient je er echter van bewust te zijn dat de bereidingstijd langzamer kan zijn dan bij andere koffiezetapparaten. Na elke bereiding is het bovendien belangrijk om te wachten tot de percolator is afgekoeld alvorens het weer te gebruiken.

Hoe weet ik of de percolator geschikt is voor inductiekookplaten?

Italiaanse inductiepercolators zijn natuurlijk niet alleen beschikbaar voor inductiekookplaat, maar ook voor andere soorten warmtebronnen. Maar hoe weet je of zo’n percolator eigenlijk wel geschikt is voor een inductiekookplaat?

Het antwoord is heel eenvoudig: hou gewoon een magneet tegen de bodem van de percolator. Als de magneet vast blijft hangen, dan is het geschikt voor inductiekookplaten.