Ontdek alle info over Italiaanse percolators en geniet van een heerlijke koffiemoment!

➡️ VERGELIJK MODELLEN EN MERKEN

Percolator in RVS: voordelen, werking en aankoopgids

Om een goede espresso te maken heb je ook een goede Italiaanse percolator nodig. De vele keuzemogelijkheden maken het moeilijk om een definitieve beslissing te nemen tussen aluminium of roestvrij staal. Om het voor jou makkelijker te maken, hebben wij de Italiaanse percolators in RVS even van naderbij bekeken.

De voordelen van een percolator in RVS

Koffiepotten waren vroeger alledaagse gebruiksvoorwerpen maar hebben in de loop der tijd steeds meer aan populariteit gewonnen. Zo heeft het merendeel van de moderne koffiemachines een ingebouwde boiler. Dit is erg handig om de koffie enkele uren op een optimale temperatuur te bewaren.

Wat de Italiaanse percolator in roestvrij staal betreft, hebben de grote Italiaanse fabrikanten zoals Bialetti bijgedragen aan de ontwikkeling van modellen die zowel efficiënt als veelzijdig zijn. Er worden voortdurend nieuwe functies geïntroduceerd. Zo is het bij bepaalde elektrische modellen vandaag de dag al mogelijk om de percolator vanop afstand te bedienen.

Als je ‘s ochtends een goede koffie wilt drinken, aarzel dan niet om een roestvrij stalen percolator te gebruiken. Deze modellen bieden dan ook heel wat voordelen.

Italiaanse percolators in RVS zijn duurzame toestellen, die zeer goed bestand zijn tegen slijtage. Zo kan een roestvrijstalen model ook gebruikt worden op een inductiekookplaat.

RVS percolators zijn ook zeer esthetisch en passen in elke keuken. Meer nog! Dit type Italiaanse percolator zal jouw huis een modern tintje geven.

Percolators in roestvrij staal zijn bovendien zeer éénvoudig te reinigen. Ongewenste koffievlekken veeg je gewoon af met een vochtige doek. Om de binnenkant schoon te maken zal een beetje warm water in combinatie met zeep ruim voldoende zijn. Vergeet echter niet de binnenkant van de percolator goed af te spoelen om zeepresten te voorkomen.

Hoe werkt een percolator in RVS?

De werking van de Italiaanse percolator in roestvrij staal is zeer éénvoudig. Het onderste reservoir wordt gevuld met water. In de filter plaats je de gemalen koffie. Het bovenste gedeelte is het koffiereservoir.

Wanneer de percolator verwarmd wordt stijgt het water in het onderste reservoir naar de koffiefilter waar het water de smaak en de aroma’s van de koffie opneemt. Vervolgens stroomt het geheel door naar het koffiereservoir.

Percolator in RVS of aluminium? Dé vergelijking!

RVS of aluminium, beide materialen bieden voordelen. Door zijn langere levensduur wint het roestvrijstalen model echter meer aan populariteit.

Hieronder vind je een overzicht van de belangrijkste eigenschappen van roestvrij staal en aluminium:

 • Als de percolator uit roestvrij staal gemaakt is, kan deze gewoonlijk in de vaatwasser gereinigd worden. Bij aluminium moet dit, ongeacht het model en de grootte, vermeden worden. Zelfs al wordt vermeld dat deze geschikt is voor de vaatwasser moet er de voorkeur gegeven worden aan een handmatige reiniging.
 • Wat opvalt bij percolators in RVS is het uitgebreide scala aan maten. Om de grootte te bepalen wordt altijd de hoeveelheid kopjes aangegeven. De volgende maten zijn verkrijgbaar: 1 kopje, 2 kopjes, 4 kopjes, 6 kopjes, 10 kopjes en 12 kopjes.
 • Natuurlijk kan er minder espresso klaargemaakt worden in een roestvrijstalen percolator van 6 kopjes dan in één van 10 kopjes. Dit heeft echter geen invloed op de kwaliteit van de koffie. Met een groter model ben je echter flexibeler wanneer je gasten uitnodigt en kan je meerdere espresso’s in één keer klaarmaken.

Een goede espresso gaat onvermijdelijk gepaard met goede koffiebonen. Er zijn tal van koffiesoorten beschikbaar op de markt. Zo heb je Lavazza die bekend staat om zijn typische Italiaanse aroma. Arabicabonen worden altijd als zeer mild beschouwd. Degenen die de voorkeur geven aan een sterkere smaak moeten dan eerder gaan voor de Robusta koffiebonen.

Percolators in RVS: aankoopgids

De aankoop van een Italiaans percolator in roestvrij staal moet aan enkele voorwaarden voldoen. De eerste factor om rekening mee te houden is het budget die je voor de percolator beschikbaar hebt: ben je bereid om het beste model aan te schaffen? Hou er dan rekening mee dat kwaliteit jammer genoeg niet altijd gepaard gaat met een goedkope prijs.

De tweede factor betreft de capaciteit van de Italiaanse percolator. Is het ganse gezin liefhebber van een lekker kopje koffie, dan is het raadzaam om een model te kiezen dat minstens drie Italiaanse kopjes kan bereiden. Dit is al meer dan genoeg voor een gezin van vijf personen.

De derde factor betreft de werking. Als je thuis inductiekookplaten hebt, dien je best een koffiepot te kiezen dat geschikt is met dit type kookplaat.

De laatste factor betreft de fabrikant. Op dit punt kan men het best vertrouwen op een bekend merk. Zo biedt het merk Bialetti een ruime keuze aan modellen die beantwoordt aan ieders behoeften en budget. Laten we de populairste modellen aan bialetti percolators even van dichterbij bekijken.

Bialetti Kitty Inductie

De Bialetti 4282 Kitty is een zeer elegant Italiaanse percolator van roestvrij staal. Hierdoor is het zeer goed bestand tegen vocht. Doordat staal een zeer sterk materiaal is zal de percolator niet snel deuken vertonen als je het per ongeluk laat vallen.

Het handvat is volledig hittebestendig en het inductiesysteem zorgt voor een snelle en veilige opwarming. Met deze Italiaanse koffiepot zal het kinderspel zijn om elke ochtend heerlijke koffie klaar te maken.

De afmetingen van deze percolator zijn 17,1 x 12,7 x 12,7 cm. Dit maakt het een compact en ruimtebesparend toestel. Je kan het dus gemakkelijk in de kast opbergen. Het onderhoud is eenvoudig want je kan de percolator in de vaatwasser plaatsen.

Al is dit product van zeer goede kwaliteit, het heeft jammer genoeg ook een paar nadelen. De capaciteit van deze percolator is namelijk redelijk beperkt en kan enkel koffie klaarmaken voor twee personen. Voor grotere gezinnen is deze percolator dus niet geschikt.

✅ Ontdek de beste prijs op bol.com

 

 • Elegant design
 • Eenvoudig te onderhouden
 • Gemakkelijk op te bergen

 

 • Beperkte capaciteit

Bialetti Venus Inductie

Bialetti venus RVSBialetti is een bekend merk. Met dit model biedt de Italiaanse fabrikant een zeer robuuste percolator. Het ontwerp is stijlvol en heeft een perfecte afwerking. Het glanzende uiterlijk is zeer aantrekkelijk.

Het sterkste punt van deze percolator is ongetwijfeld de capaciteit waarmee je 4 Italiaanse kopjes kunt klaarmaken. Het onderhoud is zeer éénvoudig. Je moet ook weten dat het mogelijk is om de percolator in de vaatwasser te plaatsen.
Extra tip: spoel de binnenkant af met zuiveringszout om kleine koffiedeeltjes te verwijderen.
Het nylon handvat zorgt ervoor dat je makkelijk grip hebt op de percolator. Deze percolator is perfect geschikt voor inductie. Het zal jouw koffie klaarmaken in een paar minuten, zonder de smaak van je koffie te veranderen.

Let wel op dat deze percolator iets duurder in aanschaf is.

✅ Ontdek de beste prijs op bol.com

 • Robuuste percolator
 • Grote capaciteit
 • Eenvoudig te onderhouden

 • Duurder in aanschaf

Bialetti Moka Inductie

Bialetti Moka RVSAls je van koffie houdt, kan je met deze Italiaanse percolator in roestvrij staal de aroma’s van je lievelingskoffie blijven bewaren. De Moka is in feite een reeks van percolators die speciaal ontworpen zijn om goed gearomatiseerde koffie klaar te maken.

Het ontwerp geeft het een stevige uitstraling, perfect voor dagelijks gebruik. Dat is niet verwonderlijk als je bedenkt dat het merk Bialetti bekend staat om de lange houdbaarheid van zijn producten. Het toestel heeft ook een mooi, tijdloos design dat elegantie en éénvoud met elkaar combineert.

Je moet ook weten dat deze percolator gemakkelijk te onderhouden is. Je kan het ook zonder problemen in de vaatwasser plaatsen.

Wat de kleine gebreken betreft, biedt het handvat een goede grip, maar ik heb gemerkt dat het vrij gemakkelijk loskomt.

✅ Ontdek de beste prijs op bol.com

 • Robuuste koffiepot
 • Tijdloos design
 • Grote capaciteit

 • Handvat is niet altijd stevig
[/column_1]
[/column]